Nekateri psi so bolj, drugi malo manj nagnjeni k trganju stvari. Večina lastnikov se vas (nas) je že srečalo z razcefrano odejo, luknjasto brisačo, posteljami, ki so čudežno eksplodirale ali blazino, olajšano za težo polnila.
Za nas je to nezaželeno vedenje, za pse pa nekaj povsem naravnega. In kot velja za večino naravnih vedenj, je najboljše zdravljenje preventiva (umikanje stvari, ki niso za v pasji gobec) in ponujanje stvari, ki jih lahko »uničijo«.

Na trgu ni veliko igrač, ki bi imitirale trganje. Zasledila sem le večje plišaste žoge in kocke, v katere se lahko da manjše pliškote ali kose blaga, pes pa jih nato pocufa ven – npr. Trixie plišasta kocka.

Na srečo je veliko možnosti za improvizacijo!

Kartone od jajc in mleka ponavadi zmečkamo in vržemo stran. Lahko pa jih namesto tega damo psu, da jih raztrga. »Zmanjšana« embalaža in srečen pes!

Viktor z užitkom trga karton za jajca! (Slika zgoraj)

Če imate doma kakšno mrežasto žogo lahko na trake razrežete staro odejo, v trake zvijete priboljške, jih zbašete v žogo in servirate!

Sila uporablja žogo JW HOL-EE ROLLER. Vanjo so natlačeni traki iz razrezane stare flis odeje, v katerih so zaviti priboljški.

Oooo in kartonaste škatle! Ali pa več kartonastih škatel! Ena v drugi! Naj se žurka s trganjem začne!

Spike vs. škatla: 1:0

Po vsem trudu, da bodo iz vseh kotičkov in zarez polizali svoje najljubše dobrote bodo nekateri prijetno utrujeni, drugi, ki rabijo več zaposlitve, pa vam bodo dali vsaj malo časa, da opravite svoje obveznosti preden se jim ponovno posvetite.

Published On: March 18th, 2020 / Categories: aktivnosti, zaposlitve /